Kocetov park

Nastanak parka

Direktorka Medicinske škole Dr Izabel Emsli Haton, Gordana Jovanović i rukovodstvo škole, dali su predlog i doneli odluku, da se u delu kruga školskog dvorišta zasadi odredjeni broj sadnica i da se taj kutak nazove KOCETOV PARK. Porodica Kocić je taj predlog prihvatila i tu ideju realizovala u predivan park sa oko 160 različitih sadnica. Zimzelene i listopadne sadnice različitih stabala, breze, jasena, lipe, javora, platana, kestena, više vrsta zimzelenih stabala tuja, jelke, smreče, tisovine, raznih ukrasnih žbunova, 19 crvenih ruža u obliku slova "H" koliko je Koce imao godina i oko četrdesetak cvetnih stabala hibiskusa.

A nakon sadnje sadnica, izgradjen je letnjikovac i česma gde ucenici škole provode svoje slobodne trenutke.

O uredjenju parka staraju se tri bradnika JKP Komrada, koji su inače članovi Udruženja. Park je uredjen i održava se pod budnim okom inzenjera hortikulture Nisov Stojana. A o njegovom odrzavanju i uredjenju staraju se Stojković Novica i Bećirović Žika, kao i Kocetov otac Blagoje.

Sadnice u parku sasadili su članovi udruženja. Svoje drvo u parku, zasadila je direktorka škole Gordana Jovanović, dve profesorke, Kocetove razredne starešine Marija Popović i Jelena Mitić.

Svoje drvo u parku ima tadasnji brigadni general Milosav Simović, bivsi gradonacelnik Miroljub Stojičić, predsednik opstine Trgoviste Nenad Krstić, tadasnji nacelnik PU Vranje Stole Filipović i njegov zamenik Vujica Stošić, najbolja školska drugarica Dragana Dimitrijević, članovi Humanitarnog udruzenja „Od srca" Telekom Srbija i članova „Rotari kluba" Vranje. Jedno drvo zasadila je i novinarka Jelena Stojković.

Ljudi koji se staraju o uredjenju Kocetovog parka u Medicinskoj školi.